Istoria Arabilor

Philip K. Hitti. 2008. „Istoria arabilor”. Traducere, note şi index: Irina Vainovski-Mihai. Bucureşti: Editura ALL. 846 pagini.

DESPRE CARTE:

Profesorul libanezo-american Philip Khuri Hitti reuşeşte să condense în Istoria arabilor o sumă impresionantă de informaţii ce acoperă o vastă întindere în timp şi spaţiu – de la primele atestări ale arabilor, trecând apoi prin strălucitoarele califate de la Damasc, de la Bagdad ori de la Cordoba şi oprindu-se asupra mişcărilor naţionale arabe din prima parte a secolului XX. Departe de rigiditatea unei cărţi de istorie, această lucrare devenită canonică, încă de la apariţia sa în 1937, pentru cei interesaţi de complexa istorie arabă, încântă nu numai prin seriozitatea documentării, ci şi prin stilul captivant, prin plasticitatea imaginilor, prin verva povestirii, ce sunt redate, de altfel, cu multă măiestrie şi har şi în prezenta versiune în limba română (George Grigore).

DESPRE AUTOR: Philip Khuri Hitti (1886-1978) născut în Liban, se stabileşte în 1913 în Statele Unite ale Americii, unde devine profesor la Universitatea Columbia, apoi la Princeton. Prin întreaga sa activitate, Hitti a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea studiilor arabe în Europa Occidentală şi America .

DESPRE TRADUCĂTOR: Irina Vainovski-Mihai este lector la Secţia Arabă – Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti. A publicat numeroase lucrări proprii (eseuri, studii, poezii), precum şi traducerea unor lucrări de referinţă pentru literatura şi cultura arabă.

Cartea poate fi comandată şi on-line de la:

http://www.all.ro/default.asp?ecdl=0

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: